OVER JAN

Van HBS-b tot Uitvaartspreker en wat daar tussen zat.

Ik ben Jan Maasen, geboren in 1952 en opgegroeid in Bussum. Tijdens mijn studie in Utrecht heb ik José ontmoet. Wij zijn getrouwd en hebben geen kinderen. We wonen met veel plezier in het Noorderparkgebied tussen Utrecht en Hilversum.

Ik heb bijna 30 jaar gewerkt als bedrijfsarts bij de Universiteit Leiden en het LUMC. Daar heb ik ook leidinggevende posities bekleed. Ik was van 2012 tot en met 2015 directeur HRM bij het LUMC. Van 2016 tot 2019 was ik onder meer Vertrouwenspersoon voor de medewerkers van de universiteit.
Tijdens mijn werkzame leven heb ik veel gesprekservaring opgebouwd met professionals als artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en docenten. Werk en gezondheid waren mijn dagelijkse thema’s.

Ik heb mij proberen te bekwamen in allerlei vormen van gespreksvoering, zoals therapeutische gesprekken (m.n. oplossingsgerichte therapie) en filosofische gesprekken (socratische groepsgesprekken en de opleiding Filosofisch Practicus). Daarnaast ben ik in 2019 opgeleid tot humanistisch uitvaartspreker.

Sinds 1-1-2019 ben ik gepensioneerd. Sinds januari 2020 werk ik als uitvaartspreker (vrijwilliger) voor de Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding.
Daarin combineer ik mijn liefde voor schrijven en spreken.
Schrijven doe ik ook voor de website en het tijdschrift van de Historische Vereniging Maartensdijk én voor de Stichting Brigida. Spreken doe ik onder meer als vrijwillig boswachter voor Natuurmonumenten tijdens rondleidingen in de eendenkooi van Breukeleveen.

Ik ben beschikbaar voor andere overzichtelijke opdrachten als schrijver en spreker.

LinkedIn profiel